Patrick Lefevere is geen fan van het parcours voor het Belgisch kampioenschap: "Geen denderende zet"

Patrick Lefevere is geen fan van het parcours voor het Belgisch kampioenschap: "Geen denderende zet"
Foto: © photonews

Zondag wordt in West-Vlaanderen het BK op de weg gereden. Patrick Lefevere is nog zo'n fan van het parcours, maar de parcoursbouwer ziet geen problemen.

Dat het BK voor de vierde keer op rij in West-Vlaanderen wordt gereden, daar lijkt Patrick Lefevere geen problemen mee te hebben. Maar hij had liever toch een ander parcours gezien. 

Zo wordt er nu gekozen voor een lus met drie keer de Monteberg en de Kemmelberg. Lefevere noemt het bij Sporza "geen denderende zet." Lefevere had liever een parcours me tde Rodeberg, Monteberg en Baneberg gehad zodat de kasseien van de Kemmelberg vermeden worden.

"De aanloop naar die Kemmelberg zal telkens voor nervositeit zorgen in het peloton, mogelijk met valpartijen tot gevolg."

Onderdeel van wielrennen

Maar parcoursbouwer Wim Van Herreweghe sust. "Iedereen wil vooraan de Monteberg en de Kemmelberg opdraaien, maar dat is nu eenmaal een onderdeel van een wielerwedstrijd. We kiezen wel voor de veilige kant van de Kemmelberg." Zo wordt er voor de afdaling gekozen voor de kant zonder kasseien. 

Het parcours van het BK

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties