Wereldkampioen Remco Evenepoel klopt Alec Segaert in de sprint en pakt in Izegem zijn eerste Belgische titel

Wereldkampioen Remco Evenepoel klopt Alec Segaert in de sprint en pakt in Izegem zijn eerste Belgische titel

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel heeft in Izegem zijn eerste Belgische titel gepakt. De wereldkampioen klopte in de sprint Alec Segaert.

Wout van Aert kleurde het Belgisch kampioenschap lang met een vlucht. Na de heuvelzone zat Van Aert met zijn ploegmaats Van der Sande en Van Hooydonck in de vlucht, samen met onder meer Vanmarcke, Lampaert, Florian en Gianni Vermeersch. 

Het peloton volgde op zo'n anderhalve minuut, maar Alpecin-Deceuninck knabbelde aan de achterstand. Op iets minder dan 60 kilometer van de streep gingen Van Aert en Lampaert er alleen vandoor. 

Op iets minder dan 30 kilometer van de meet werden de twee gegrepen, het sein voor Remco Evenepoel om er een lap op te geven. Hij kreeg De Bondt, Stuyven, Benoot, Campenaerts, Segaert, De Buyst, Devenyns en Dewulf mee. Ze pakten al snel 30 seconden. 

Evenepoel maakt het af

Alle grote ploegen waren mee en dus zat de winnaar vooraan. Op zo'n 9 kilometer van de streep versnelde Evenepoel, enkel Alec Segaert kon de wereldkampioen nog volgen. 15 seconden later volgden De Buyst, Campenaerts, Benoot, Stuyven en Dewulf. 

Segaert legde druk bij Evenepoel en nam slechts twee keer over van Evenepoel. De twee gingen met z'n tweeën naar de streep en Evenepoel begon ook op kop aan de sprint. Segaert probeerde wel, maar Evenepoel maakte het mooi af en knalde naar zijn eerste Belgische titel op de weg. Jasper Stuyven werd in de achtergrond nog derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties