Mogelijk conflict binnen de Belgische WK-selectie? Bondscoach Sven Vanthourenhout wikt en weegt

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Mogelijk conflict binnen de Belgische WK-selectie? Bondscoach Sven Vanthourenhout wikt en weegt
Foto: © photonews

Wellicht zitten Wout Van Aert, Remco Evenepoel en Jasper Philipsen in de Belgische selectie voor het WK. Mogelijk kan dat problemen geven.

Maandag 17 juli wordt de Belgische WK-selectie bekendgemaakt. Dan zullen we eindelijk weten welke 9 renners het WK in Glasgow zullen rijden. Enkel Remco Evenepoel heeft als uittredend wereldkampioen automatisch startrecht. 

Naast Evenepoel zullen wellicht ook Wout Van Aert en Jasper Philipsen het WK rijden. Die 2 hebben een gelijkaardig profiel. Kan dat voor problemen zorgen tijdens de wedstrijd?

"Qua profiel benaderen Philipsen en Van Aert elkaar inderdaad", aldus bondscoach Sven Vanthourenhout bij Het Nieuwsblad. "Ik heb er met hen al over gesproken en ben ervan overtuigd dat we de juiste afspraken kunnen maken, waardoor er geen problemen zullen zijn."

Tijdens de 1e rustdag van de Tour gaf Vanthourenhout al de WK-selectie aan de bevoegde instanties door. Die zal een week later op maandag officieel aangekondigd worden. Zo vertelde assistent-bondscoach Serge Pauwels tijdens de Tour-uitzending op Sporza

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties