Patrick Lefevere is helder: "Dat vind ik op mijn leeftijd niet zo leuk"

Patrick Lefevere is helder: "Dat vind ik op mijn leeftijd niet zo leuk"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Soudal Quick-Step pakte donderdag zijn eerste ritzege in de Tour. Maar zondag staat zijn ploeg AG Insurance-Soudal Quick-Step ook aan de start in de Tour voor vrouwen.

AG Insurance-Soudal Quick-Step is ondertussen uitgegroeid van iets amateuristisch naar een toporganisatie, vindt Lefevere. "Ooit heb ik gezegd: wij zijn het OCMW niet. Daarmee wees ik vooral op het feit dat die meisjes maar enkele honderden euro's betaald kregen per maand. Dat kon niet."

Op dit moment is er een deftig minimumloon voor alle rensters en ligt het werkingsbudget van de ploeg op zo'n 2 miljoen euro. De ploeg is echter nog jong en rekent voor versterkingen op scouting en de twee jeugdteams.

Want versterkingen uit andere ploegen zijn duur. "Ik ben hier mede-eigenaar, dus dan moet ik dingen uit eigen zak betalen, en dat vind ik op mijn leeftijd niet zo leuk", zegt Lefevere bij Sporza.

Podium met Ashleigh Moolman

De ploeg gaat met de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman voor het podium in de Tour de France Femmes. Haar niveau ligt volgens Lefevere niet ver onder dat van topfavorieten Demi Vollering en Annemiek van Vleuten. 

"Je hebt wat geluk nodig, maar dat dwing je af. Je mag je niet blindstaren op die twee toppers. Ashleigh is belangrijk voor ons. Ze voelt zich heel goed in de ploeg", zegt Lefevere nog. En de Zuid-Afrikaanse heeft onlangs nog haar contract verlengd bij de ploeg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties