Wielerwereld opnieuw in rouw: 17-jarige Italiaan overleden na val in afdaling

Wielerwereld opnieuw in rouw: 17-jarige Italiaan overleden na val in afdaling
Foto: © SC

Iets meer dan een maand na het overlijden van Gino Mäder, is de wielerwereld opnieuw in rouw. De 17-jarige Italiaan Jacopo Venzo is om het leven gekomen bij een val in de Oostenrijkse Rundfahrt.

Venzo viel vrijdag in rit 1b van de Junioren Rundfahrt in Oostenrijk in de afdaling van de Mistelbacher Berg. De Italiaan kwam in de eerste van drie ronden ten val en door de reddingsoperatie werd de koers stilgelegd. 

Venzo werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis van Linz gebracht, maar daar is hij aan zijn verwondingen overleden. Zijn ploeg Campana Imballagi-Geo & Tex-Trentino meldde het nieuws zaterdagochtend op hun sociale media. 

"Met tranen in onze ogen en een gebroken hart delen wij mee dat onze junior Jacopo Venzo ons heeft verlaten. Hij is gisteren tijdens de eerste etappe van de Junioren Rundfahrt het slachtoffer geworden van een zeer zware valpartij."

"Jacopo was een buitengewone jongen, met een toekomst die geschreven moest worden in de sport en in het leven. Daarom doet het nog meer pijn. Als ploeg verzamelen wij ons rond familie, vrienden en iedereen die van Jacopo hield en op dit moment immense pijn heeft."

"Ciao Jacopo, bedankt voor de leuke tijd samen. Je kunt je niet voorstellen hoeveel we je zullen missen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties