🎥 Fenix-Deceuninck aan het feest in de Tour de France Femmes, Lotte Kopecky behoudt het geel

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
🎥 Fenix-Deceuninck aan het feest in de Tour de France Femmes, Lotte Kopecky behoudt het geel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Yara Kastelijn heeft de 4e rit in de Tour de France Femmes gewonnen. De renster van Fenix-Deceuninck (voor de gelegenheid Fenix-Elegant) won na een knappe solo. Lotte Kopecky behoudt het geel.

De 4e rit in de Tour de France Femmes was een overgangsrit richting Cahors. Onderweg liep het geleidelijk aan op en lagen er 5 officiële beklimmingen. De laatste (Côte de Lavernhe) lag op 8,9 km van de streep. Ook de laatste honderden meters liepen omhoog op. 

Een ruime kopgroep van 14 renners kreeg een vrijgeleide van het peloton. Onder meer Marthe Truyen en Yara Kastelijn kregen bijna 11 minuten voorsprong. Het leek een snipperdag voor het peloton te worden, maar op de hellingen in de finale werd er toch slag om slinger aangevallen. Zo werd de voorsprong snel teruggedraaid. 

Lotte Kopecky viel verschillende keren aan en bij de 4e keer raakte ze weg. Ondertussen had Kastelijn haar laatste medevluchters achtergelaten. Op de laatste helling van de dag bracht Annemiek van Vleuten de andere favorieten weer tot bij Kopecky en net voor de top viel Demi Vollering aan. Enkel van Vleuten kon (nog net) volgen. 

Kastelijn boekte de mooiste zege uit haar carrière. De andere vluchters werden in de laatste kilometers nog gegrepen. Vollering spurtte nog naar de 2e plaats en smeerde van Vleuten en de andere favorieten 2 seconden (plus 6 bonificatieseconden) aan. Kopecky behield haar gele trui. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties