Alpecin-Deceuninck-renner reageert zelf op de dopingbeschuldigingen, ook gevolgen voor het WK

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Alpecin-Deceuninck-renner reageert zelf op de dopingbeschuldigingen, ook gevolgen voor het WK
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Robert Stannard wordt beschuldigd van dopinggebruik en is door zijn ploeg ook op non-actief gezet. Ook mag hij niet meer het WK rijden. Ondertussen reageerde de Australiër op Instagram.

Woensdag meldde de UCI dat Robert Stannard in 2018 en 2019 een inbreuk op de antidopingregels had gepleegd. Hij reed toen nog voor Mitchelton-Scott en meer details zijn er niet bekend. Sinds 2022 rijdt hij voor Alpecin-Deceuninck. Die zetten de Australiër meteen op non-actief. 

Een dag later reageerde Stannard op Instagram zelf op de zaak. Daarin pleit hij onschuldig. "Ik heb nooit bewust van een verboden substantie gebruikgemaakt en zal dus vragen dat mijn zaak voor het antidopingtribunaal van de UCI komt", schreef hij. 

Stannard heeft er dan ook alle vertrouwen in: "Ik kan niet wachten om mijn verdediging te voeren. Ik ben ervan overtuigd dat ik vrijgepleit zal worden en dat ik mijn carrière zal kunnen voortzetten."

Normaal zou Stannard ook het WK in Glasgow rijden, maar dat zal niet doorgaan. "Jammer genoeg betekent die voorlopige schorsing dat hij niet zal kunnen deelnemen", reageerde de Australische wielerbond. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties