Ploegbaas van Jumbo-Visma geen fan van WK en benoemt ook duidelijk waarom

Ploegbaas van Jumbo-Visma geen fan van WK en benoemt ook duidelijk waarom
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Richard Plugge, de ploegbaas van Jumbo-Visma, heeft straks enkele van zijn renners als favoriet aan de start van het WK. Maar toch loopt hij niet warm voor dat WK.

Met Wout van Aert, Dylan van Baarle, Christophe Laporte en Olav Kooij heeft Jumbo-Visma toch enkele renners in Glasgow die sterren achter hun naam heben gekregen. Alleen rijden die dit keer niet in het gele shirt van de ploeg, maar voor hun land. 

En dat is wat Richard Plugge tegen de borst stoot. "Op een WK vind je altijd één van de sterkste deelnemersvelden van het jaar terug, maar net dan hebben wij geen invloed", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Beslissingen bij de renners

Het WK wordt dus gereden met landenteams, maar de belangen van de merkenploegen spelen natuurlijk altijd nog mee. De renners van dezelfde ploeg rijden immers het hele jaar samen en kunnen dat dan net niet op een WK. 

Maar volgens Plugge is het aan de bondscoaches om een team te smeden, maar zullen de renners ook wel hun beslissingen nemen. "Ze zijn professioneel genoeg om daarover te stappen."

Een uitgesproken favoriet heeft Plugge niet, hij supportert als Nederlander ook niet per se voor Nederland. Als er maar iemand van zijn renners wint. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties