đŸŽĨ Olympisch kampioen Tom Pidcock troeft iedereen af en pakt nu ook wereldtitel mountainbike

đŸŽĨ Olympisch kampioen Tom Pidcock troeft iedereen af en pakt nu ook wereldtitel mountainbike
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Olympisch kampioen mountainbike Tom Pidcock heeft zich nu ook tot wereldkampion gekroond. Hij hield de Nieuw-Zeelander Gaze en de Zwitser Schurter af

Er was voor het WK mountainbike cross-country veel discussie over de startpositie van onder meer Mathieu van der Poel en Tom Pidcock. Zij mochten door een aangepaste regel plots van rij vijf starten in plaats van rij dertien. 

Voor Van der Poel maakte dat niet veel uit, want na drie minuten moest Van der Poel al opgeven na een valpartij. Voor Pidcock wel, want de Brit schoof na een paar ronden helemaal naar voren en kwam bij de Zwitser Nino Schurter. 

De Brit liet de Zwitser op een paar rondes van het einde achter een breidde zijn voorsprong op de uittredende wereldkampioen uit. Uit de achtergrond kwam de Nieuw-Zeelander Samuel Gaze wel nog dicht, maar Pidcock hield nog genoeg voorsprong over. 

De Olympische kampioen van Tokio pakt zo zijn eerste regenboogtrui in de cross-country. Gaze eindigde als twee, Schurter als derde. Jens Schuermans eindigde als eerste Belg op plek 15. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties