Alpecin-Deceuninck heeft opnieuw een wereldkampioen: Vluchter Laurance pakt het goud, Segaert is zevende

Alpecin-Deceuninck heeft opnieuw een wereldkampioen: Vluchter Laurance pakt het goud, Segaert is zevende
Foto: © photonews

Op het WK voor beloften heeft de Fransman Axel Laurance de wereldtitel gepakt. Laurance hield een groepje achtervolgers nog nipt af.

Het WK voor beloften begon in de regen en al van bij de start vertrokken tien renners uit het peloton. Daarbij onder meer de Fransman Axel Laurence (Alpecin-Deceuninck) de en wereldkampioen tijdrijden bij de beloften, de Italiaan Lorenzo Milesi. 

De tien kregen een voorsprong van zo'n 3 minuten en de Belgen zetten zich op kop van het peloton, om de achtervolging te leiden. Op zo'n 65 kilometer van de streep probeerde Thibau Nys weg te geraken, maar dat lukte niet. 

Even later geraakte Alec Segaert wel weg, maar hij geraakte niet meer bij onder meer Martin Svrček (Soudal Quick-Step) en Antonio Morgado (UAE Team Emirates), die eerder al weggereden waren uit het peloton. 

Laurance houdt achtervolgers nipt af

De Fransman Axel Laurance ging er op zo'n 30 kilometer van de streep alleen vandoor en bleek ook bijzonder sterk te zijn. De vijf achtervolgers, met Svrček, Morgado, Milesi, Rootkin-Gray en Kretschy bleven altijd op zo'n 20 seconden hangen. 

De samenwerking was echter niet goed genoeg vooraan en de achtervolgers hielden telkens opnieuw de benen stil. Het werd nog een triller, maar Laurance hield op de streep slechts twee seconden over op Morgado en Svrček. Alec Segaert werd op een minuut zevende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties