Het boerenjaar van Lotte Kopecky leverde ook al wat op: zoveel verdiende ze al in 2023

Het boerenjaar van Lotte Kopecky leverde ook al wat op: zoveel verdiende ze al in 2023
Foto: © photonews

Lotte Kopecky is aan een geweldig jaar bezig en dankzij haar wereldtitel kwam daar nog extra glans bij. Dat zorgde ook al voor een pak prijzengeld.

In totaal verdiende Lotte Kopecky al 185.259 euro. Het grootste deel verdiende ze op de weg (165.334 euro), maar ze kreeg ook heel wat op de piste: 19.925 euro. 

Het grootste deel verdiende Kopecky dankzij de Tour de France Femmes (een 2e plaats, een rit en de groene trui). Zo kreeg ze 43.070 euro. En ook de klassiekers leverden wat op. Zo kreeg ze na haar zege in de Ronde van Vlaanderen 20.000 euro aan prijzengeld. 

Ook was er het WK. Als winnares kreeg ze 8000 euro, maar daar kwam nog eens een winstpremie van Belgian Cycling bij. Die was goed voor 50.000 euro. Het WK op de piste leverde haar 16.000 euro op (premies van de bond inbegrepen). 

Al is er een addertje onder het gras. Het gaat om brutobedragen en er moeten nog enkele taksen van afgetrokken worden. Zo zijn er nog belastingen voor de UCI, de rennersvakbond CPA, Cycling Service en de staat waar de wedstrijd doorging.

Zo zal een groot deel van dat geld nog afgaan. Wat overblijft moet nog verdeeld worden onder de ploegmaats en het personeel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties