🎥 Primoz Roglic zet laatste aperitiefje voor de Vuelta helemaal naar zijn hand en blijft ongeslagen in 2023

🎥 Primoz Roglic zet laatste aperitiefje voor de Vuelta helemaal naar zijn hand en blijft ongeslagen in 2023
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Primoz Roglic heeft nog maar eens zijn vorm voor de Vuelta onderstreept in de Ronde van Burgos. Hij pakte zijn tweede etappezege en zet zo zijn reeks reeks van 2023 verder.

Primoz Roglic verdedigde in de laatste rit van de Ronde van Burgos zijn leiderstrui, waarin hij een voorsprong van zo'n halve minuut verdedigde ten opzichte van Aleksandr Vlasov en Adam Yates

Na een vlakke aanloop met twee klimmetjes van derde categorie wachtte de renners nog de Lagunas de Neila (7 km à 8.5%), waarvan de laatste drie kilometer bijna constant boven de 10% ging. 

De drie favorieten van het podium scheidden zich in de slotkilometers ook af van de rest en het werd een sprintje met z'n drieën. Yates zette als eerste aan, maar Roglic controleerde en ging nog makkelijk over de Brit. 

De Sloveen pakt zo zijn tweede individuele zege in Burgos, met ook nog de ploegentijdrit met Jumbo-Visma. Roglic is ook eindwinnaar en zet zo zijn ongeslagen reeks verder. Hij reed dit jaar Tirreno-Adriatico, de Ronde van Catalonië, de Giro en de Ronde van Burgos en won ze alle vier. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties