Remco Evenepoel haalt zijn grote gelijk: "Daarom sloeg ik de Tour over"

Remco Evenepoel haalt zijn grote gelijk: "Daarom sloeg ik de Tour over"
Foto: © photonews

Na zijn opgave in de Giro was de roep om deel te nemen aan de Tour groot. Maar Evenepoel weerstond en bewees zijn gelijk.

Remco Evenepoel had na het winnen van de Vuelta van vorig jaar een doel gemaakt van de Giro, voor hij volgend jaar naar de Tour trekt. Maar door de gekende redenen moest Evenepoel opgeven en trekt hij nu opnieuw naar de Vuelta. 

Toch klonk al snel na de opgave van in de Giro de lokroep van de Tour. Evenepoel moest als wereldkampioen naar Frankrijk trekken, om zonder druk enkele ritten te winnen. Maar dat sloeg hij af en daar zat ook een plan achter. 

WK tijdrijden groter doel dan de Tour

"Dit is misschien het goede moment om te zeggen dat ik de Tour oversloeg om het wereldkampioenschap tijdrijden te winnen", zei Evenepoel bij Lanterne Rouge Cycling Podcast. "Daarom sloeg ik de Tour over."

En die strategie leverde Evenepoel ook de wereldtitel op. De top drie uit het wereldkampioenschap tijdrijden (Evenepoel, Ganna, Tarling, nvdr.) reden de Tour allemaal niet. Maar Van Aert, Küng en Pogacar, die de Tour wel reden, kwamen niet in de buurt van het podium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties