CEO van Ridley haalt uit naar Lotto Dstny na contractbreuk: "Dat is waar het schoentje gewrongen zit"

CEO van Ridley haalt uit naar Lotto Dstny na contractbreuk: "Dat is waar het schoentje gewrongen zit"
Foto: © photonews

Dinsdag raakte bekend dat Lotto Dstny na twaalf jaar afscheid neemt van de fietsen van Ridley. En daar kan de Belgische fabrikant van fietsen niet mee lachen.

Lotto Dstny rijdt volgend jaar op de fietsen van het Spaanse Orbea in plaats van op die van het Belgische Ridley en dat ondanks een nog lopend contract tot eind 2025. Bij Ridley zijn ze dan ook bijzonder ontstemd. 

"Een lopende overeenkomst wordt eenzijdig opgezegd en twaalf jaren van intensieve en positieve samenwerking worden naar de prullenmand verwezen", zegt CEO Jochen Aerts bij HLN. 

Bij Ridley zien ze de contractverlenging van kopman Arnaud De Lie als mogelijke oorzaak voor de contractbreuk. "Hiervoor was uiteraard budget nodig, meer budget dan voorzien. En dat is waar het schoentje gewrongen zit."

Volgens Ridley is het financiële plaatje veel meer de doorslaggevende factor dan technologische vooruitgang. Ze eisen dan ook dat Lotto Dstny over de brug komt met geld om het contract te ontbinden. "Deze ontrouw en aangebrachte imagoschade en de verloren gegane investeringen zullen moeten vergoed worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties