'Sep Vanmarcke heeft al nieuwe uitdaging beet en volgt in de koers andere Belg op die voor verhuis staat'

'Sep Vanmarcke heeft al nieuwe uitdaging beet en volgt in de koers andere Belg op die voor verhuis staat'
Foto: © photonews

Het is nog niet zo lang geleden dat Sep Vanmarcke zijn afscheid aan de koers aankondigde, als actief wielrenner welteverstaan. De gewezen voorjaarscoureur blijft wel verbonden aan de wielerwereld.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Vanmarcke een nieuwe uitdaging beet. De ex-winnaar van de Omloop zou volgend jaar ploegleider worden bij Israel-Premier Tech, de ploeg waarbij hij ook de laatste jaren van zijn actieve carrière spendeerde. Het team had eerder al laten verstaan dat er nog altijd een plek was voor Vanmarcke.

Dat Vanmarcke ingaat op het aanbod van Israel-Premier Tech, betekent dat hij in de voetsporen treedt van een landgenoot. Dirk Demol bekleedt daar nu nog de functie van ploegleider, maar hij verhuist dan weer naar Lotto Dstny. Dat moest een plek opvullen na het ontslag van Allan Davis.

Dirk Demol
© photonews

Ze verwelkomen bij Lotto Dstny nog meer vers bloed: Tony Gallopin komt de staf eveneens versterken. De Fransman kent het huis als ex-renner van de ploeg. Gallopin stopt aan het eind van dit jaar met koersen en maakt dus ook meteen de overstap naar het ploegleiderschap. Lotto Dstny bevestigde al de komst van Demol en Gallopin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties