Belangrijke pion verlaat Lotto-Dstny en geeft aan wat hij gaat doen

Belangrijke pion verlaat Lotto-Dstny en geeft aan wat hij gaat doen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zoek volgend jaar niet meer naar Maxime Monfort bij Lotto-Dstny. HIj heeft laten weten dat hij de ploeg zal verlaten.

Maxime Monfort stopte als actief wielrenner einde 2019 bij Lotto en begon in 2020 als ploegleider bij Lotto Dstny. Na dit seizoen trekt hij naar een andere ploeg. Dat heeft zijn team ook offiiceel bekendgemaakt met een persbericht. Ondertussen is ook geweten dat hij naar Lidl-Trek vertrekt.

"De voorbije weken heb ik de voor- en nadelen afgewogen en veel gesproken met de mensen die belangrijk voor mij waren. Uiteindelijk besliste ik om de switch te maken naar een nieuw team", klinkt het bij Monfort in het persbericht.

Ook Pridham weg

De gewezen profrenner hoopt dat het team snel kan terugkeren richting World Tour (2026) en wil het allerbeste voor zijn team. “Ik laat een gezond team achter met een mooie toekomst voor zich en met aan het hoofd Stéphane Heulot, een uiterst competente manager."

Monfort kreeg zijn eerste kansen bij Lotto en zal dat ook duidelijk niet vergeten. Hij is van plan het team van dichtbij te blijven volgen. Ook Cherie Pridham verlaat het team, met Tony Gallopin en Dirk Demol zijn er ook al vervangers gevonden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties