Ervaren Belg (34) luidt aan de alarmbel: "Ik vrees voor mijn profcarrière"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Ervaren Belg (34) luidt aan de alarmbel: "Ik vrees voor mijn profcarrière"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jelle Wallays (34) is einde contract bij Cofidis, maar vindt geen nieuwe ploeg. Nochtans heeft hij alle opties doorlopen. Hij vreest dan ook voor zijn carrière.

De voorbije 3 seizoenen reed Jelle Wallays voor Cofidis. Hij had vooral een dienende rol en kon zijn kopmannen en de jongeren binnen de ploeg de nodige ervaring geven. 

Maar eind 2023 loopt zijn contract af en Wallays kreeg geen contractverlenging. "Ik heb alle opties doorlopen en iedereen aangesproken, maar niemand toont belangstelling. Ik vrees dat ik aan mijn laatste weken als prof bezig ben", deed hij bij Het Nieuwsblad zijn verhaal. 

JELLE WALLAYS STELT ZICH OP ALS KNECHT

Nochtans vindt Wallays dat hij een ploeg nog heel wat kan bijbrengen: "Ik besef ook wel dat het wielrennen veranderd is en dat ik niet meer de topper van weleer ben, maar ik kan wel nog een meerwaarde zijn voor een ploeg door de kopman zo economisch mogelijk naar de finale te loodsen of door op kop te rijden voor de spurter. Ik heb mijn ervaring mee en ook conditioneel stelt er zich geen probleem."

Wallays reed in zijn carrière al een mooi palmares bij elkaar. Zo won hij 2 keer Parijs-Tours, een rit in de Vuelta na een lange vlucht en Dwars door Vlaanderen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties