Sergeant maakt duidelijk of de Vuelta van Evenepoel nu tegenvallend is of niet en heeft boodschap voor Uijtdebroeks

Sergeant maakt duidelijk of de Vuelta van Evenepoel nu tegenvallend is of niet en heeft boodschap voor Uijtdebroeks
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgen laten zich gelden in de bergritten, Remco Evenepoel en Cian Uijtdebroeks op kop. Sergeant analyseert hun koers in Spanje en komt met een duidelijke mening naar voren.

In een nieuwe analyse in Het Nieuwsblad merkt Marc Sergeant op dat Remco Evenepoel het gevoel dat de Vuelta voorbij zou zijn helemaal heeft kunnen omdraaien. Ook verwijst de ex-ploegleider naar een uitspraak van Remco voor de Vuelta, toen hij zei dat drie ritten winnen ook niet verkeerd zou zijn, ondanks ambities voor het klassement.

Als Evenepoel die derde ritzege binnenhaalt en ook nog eens de bergtrui verovert, vindt Sergeant niet dat je van een tegenvallende Vuelta kan spreken. Volgens die laatste was zowel het WK tijdrijden als een grote ronde voorbereiden een moeilijke spreidstand. Hierin ziet Sergeant een mogelijke verklaring voor de offday van vorige vrijdag.

Cian Uijtdebroeks
© photonews

Beste Belg in het klassement is momenteel Cian Uijtdebroeks. Sergeant roept hem op om ondernemend te blijven koersen. Als Uijtdebroeks daardoor toch eens een klets rond de oren zou krijgen, zou dat weinig afdoen aan zijn verdienste. Ook Uijtdebroeks heeft zijn potentieel om een grote ronde te winnen bewezen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties