Is de Vuelta van Evenepoel nu geslaagd of niet? José De Cauwer geeft zijn antwoord maar komt sowieso met lof

Is de Vuelta van Evenepoel nu geslaagd of niet? José De Cauwer geeft zijn antwoord maar komt sowieso met lof
Foto: © photonews

Het is een gemengd bilan, dat van Remco Evenepoel in de Vuelta. Is die geslaagd? José De Cauwer laat er zijn licht over schijnen.

Is de Vuelta van Remco Evenepoel geslaagd of niet? De Cauwer beantwoordt het in zijn analyse bij Sporza. "Langs de ene kant wel, op dat slechte moment op de Aubisque na. Daar blijft hij mee zitten, daar is niets aan te doen. Na die misslag richting de Tourmalet heeft hij het geweldig rechtgezet."

DE CAUWER SPREEKT OVER GEHAVENDE VUELTA

Al is er één zaak die de gewezen bondscoach duidelijk jammer vindt aan die mindere dag van Evenepoel. "Nadat hij uit het klassement was verdwenen, is de Vuelta gehavend voortgegaan. Met hem hadden we een strijd gezien tussen de 3 mannen van Team Jumbo - Visma en konden we kijken wie de echte winnaar was."

Die zaken zijn aan mekaar verbonden. "Dat heeft te maken met het verdwijnen van Evenepoel, want - zo denken we - hij was beter dan Enric Mas, Juan Ayuso of Mikel Landa." Op die ene dag na dan. "Hij heeft zich herpakt. Maar die vraag blijft, al is dat bijzaak. Er is niets aan te doen."

EVENEPOEL HEEFT HET GOED GEDAAN

De juiste conclusies trekken en de werkpunten aanpakken, is de boodschap in het kamp van Soudal Quick-Step. "Hij en zijn entourage moeten er lessen proberen uit te trekken. Maar hij heeft het goed gedaan: chapeau!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties