Wereldkampioenenniveau: de kop is eraf voor Mathieu van der Poel na fenomenaal machtsvertoon

Wereldkampioenenniveau: de kop is eraf voor Mathieu van der Poel na fenomenaal machtsvertoon
Foto: © photonews

Op zaterdag meer koers dan enkel in de Vuelta a Espana. Zo werd er ook op Belgische wegen gekoerst in de Super 8 Classic.

Van Brakel naar Haacht werd gereden op zaterdag en dat leverde heel wat spektakel op in de Super 8 Classic 2023. Met een vroege vlucht van drie renners trokken we op pad, maar doorheen de race gebeurde er heel wat.

Mathieu van der Poel pakte met een fenomenale move uit en reed in één ruk naar de kop van de koers, waardoor we een tijdje met zeven leiders de finale introkken. Eentje viel letterlijk nog weg, de zes anderen streden tegen een peloton waar diverse ploegen de forcing voerden.

Van der Poel regelt de sprint

Lars Boven, Jakob Fuglsang, Anthony Turgis, Florian Vermeersch en Gianni Vermeersch (ploegmaat van VDP) waren de concurrenten voorin. Ze bleven uiteindelijk nipt uit de greep van het peloton, Gianni Vermeersch trok de sprint aan.

De rode loper zo uitgelegd voor Mathieu van der Poel, die het op meesterlijke wijze afmaakte. Hij pakt zo meteen zijn eerste zege in de wereldkampioenentrui. Het zorgde voor dolle vreugde bij de Nederlandse klasbak. Turgis en Vermeersch vervolledigden het podium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties