'UCI tikt Intermarché-Circus-Wanty op de vingers door wanbetalingen, leegloop is het gevolg'

'UCI tikt Intermarché-Circus-Wanty op de vingers door wanbetalingen, leegloop is het gevolg'
Foto: © photonews

Intermarché-Circus-Wanty heeft een berisping gekregen van de UCI. Het was namelijk te laat met het uitbalen van de lonen van de renners.

In een gesprek met HLN bevestigt CEO Jean-François Bourlart dat de ploeg de lonen van juli, augustus en september te laat uitbetaald waren. De renners en stafleden hebben één tot bijna twee weken moeten wachten op hun loon. Maar iedereen kreeg uiteindelijk wel zijn loon. 

Volgens Bourlart waren er problemen met de kwartaalbetalingen van enkele sponsors, maar zou er geen probleem zijn met het budget of een probleem in de toekomst. 

"Er is contact geweest met de UCI, dat klopt. Alles is transparant verlopen. De UCI doet doorlopend controles, ze doen elk jaar een audit", zegt Bourlart nog. 

Geen Oliver Naesen

Maar er zouden toch gevolgen zijn. Zo zou vooral buitenlands personeel, zoals soigneurs, mecaniciens, trainers, dokters en fysiotherapeuten, eieren voor hun geld kiezen en vertrekken bij de ploeg. 

"Bel eens naar de andere ploegen en vraag eens hoeveel personeel er bij hen vertrekt. Dat zal hetzelfde zijn", reageert Bourlart daarop. 

De ploeg zou ook naast Oliver Naesen grijpen en het aflopende contract van enkele renners zou niet verlengd worden. Zo zou onder meer Rui Costa, die een rit won in de Vuelta, na een jaar alweer vertrekken.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties