Dubbel voor Segaert? Grote verrassing op EK voor beloften

Dubbel voor Segaert? Grote verrassing op EK voor beloften
Foto: © photonews

Op het EK waren we op vrijdag klaar voor de eerste wegritten. Alec Segaert ging bij de U23 mannen op zoek naar een unieke dubbel. Spanning, sensatie en knallen op de VAM-berg was verzekerd.

Een scenario zoals op het WK wilden ze bij de Belgische ploeg koste wat het kost vermijden. Segaert zelf droomde luidop van de dubbel, het parcours in Drenthe was bovendien ook op zijn maat geschreven. 

Drie jongelingen trokken in de traditionele vroege vlucht en zongen het samen lang uit. Ivan Romeo, Henrik Breiner Pedersen en Mateusz Gajdulewicz kregen een viertal minuten voorsprong en hielden die lang vast, al moest de Pool op zo'n 40 kilometer van de meet lossen.

© photonews

Bij het ingaan van de laatste ronde van 14 kilometer hadden de twee anderen nog bijna anderhalve minuut voorsprong. Een groep van een man of veertig - met daarbij vijf Belgen - gingen hard in de achtervolging op zoek naar de medailles.

Deense winnaar

De twee bleken echter bijzonder sterk, het peloton raakte maar niet dichter. Op de laatste VAM-berg kon de Deen Henrik Breiner Pedersen zijn Spaanse confrater losschudden en zo de Europese titel pakken. De Fransman Paul Magnier pakte nog het brons.

Eerste Belg werd uiteindelijk Gianluca Pollefliet op plek 11, voor Alec Segaert werd het een teleurstellende 24e plaats. Geen geluk dus voor de Belgen. Misschien meer kans bij de vrouwen in de namiddag op vrijdag? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties