Lotte Kopecky zorgt voor Belgische primeur op EK, maar blijft met dubbel gevoel achter

Lotte Kopecky zorgt voor Belgische primeur op EK, maar blijft met dubbel gevoel achter
Foto: © photonews

Lotte Kopecky heeft op het EK in Drenthe geen derde titel van het seizoen kunnen pakken. Ze moest tevreden zijn met brons.

De Nederlandse Mischa Bredewold reed op zo'n 10 kilometer van de streep weg en niemand haalde haar nog bij. In de sprint van de favorieten klopte Lorena Wiebes Lotte Kopecky voor het zilver. Bredewold en Wiebes zijn ploeggenotes van Kopecky bij SD Worx. 

Voor België is het de eerste medaille op een Europees kampioenschap bij de vrouwen, maar toch blijft Kopecky met gemengde gevoelens achter. Toen Bredewold wegreed, had ze geen andere keuze dan te blijven zitten. Als ze reageerde zouden er toch weer andere Nederlandse vrouwen reageren. 

"Ofwel reed ik vol voor de tweede plek, of deed ik niets en gokte ik. Uiteindelijk werd ik op de streep nog geklopt door Wiebes, dus was het sowieso voor plek twee", zei Kopecky achteraf bij Sporza.

Laatste wedstrijd van het jaar

Het EK was het laatste doel voor Kopecky voor 2023, ze gaat nu genieten van wat welrverdiende rust. "Ik moet eerlijk toegeven: ik ben blij dat het seizoen erop zit", lacht de wereldkampioene nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties