🎥 Opnieuw zilver! Van Aert komt net tekort om Laporte te remonteren, Jumbo-Visma bezet alweer het volledige podium

🎥 Opnieuw zilver! Van Aert komt net tekort om Laporte te remonteren, Jumbo-Visma bezet alweer het volledige podium
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op het EK wielrennen heeft Wout van Aert opnieuw naast een grote titel gegrepen. Hij kwam net iets te kort tegen de Fransman Christophe Laporte en werd opnieuw tweede.

Het EK was met 200 kilometer niet de langste wedstrijd, maar met zeven keer de beklimming van de VAM-berg werd het net als op het WK toch een lastige wedstrijd. Een sterke kopgroep van vijf met de Europees kampioen tijdrijden Joshua Tarling en Stefan Bissegger kreeg een paar minuten. 

Tim Declercq sleurde weer kilometers op kop en kreeg daarbij de steun van de Denen, die voor hun kopman Mads Pedersen reden. Op zo'n 30 kilometer werden de laatste vluchters gegrepen, iets later ontstond er een sterke kopgroep van tien renners. 

Opnieuw zilver voor Van Aert

Onder meer Van Aert, De Lie, Laporte, Pedersen, Kron, Kooij en Pedersen reden weg en werden niet meer teruggepakt. Laporte versnelde op zo'n 10 kilometer van de streep en pakte zo'n 10 seconden. De Fransman begon ook met die kleine voorsprong aan de laatste keer de VAM-berg. 

Arnaud De Lie zette zich op kop bij de achtervolgers en reed het gat met Laporte op z'n eentje bijna helemaal dicht. Van Aert kwam tot op het wiel van Laporte, maar de Fransman zette nog eens aan. Laporte is zo de nieuwe Europese kampioen, Van Aert is voor de zoveelste keer tweede, Kooij pakt brons en zorgt zo opnieuw voor een volledig Jumbo-Visma podium. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties