Annemiek van Vleuten staat binnenkort alweer aan de start: "Leuk op de foto met Valverde"

Annemiek van Vleuten staat binnenkort alweer aan de start: "Leuk op de foto met Valverde"
Foto: © photonews

Annemiek van Vleuten heeft nog maar net haar fiets aan de haak gehangen, maar die haalt ze alweer van stal. Begin oktober neemt ze deel aan het WK gravel.

Annemiek van Vleuten hing begin september haar fiets aan de haak in de Simac Ladies Tour. Daarmee nam ze definitief afscheid van het wegwielrennen. Maar van rust is er nog geen sprake bij Van Vleuten. 

Op 7 oktober, een dag voor ze 41 wordt, neemt Van Vleuten deel aan het WK gravel in het Italiaanse Veneto. "De ploeg vond het leuk, de sponsors vinden het leuk en ik vind het zelf ook wel grappig om mee te doen", zei Van Vleuten bij In het Wiel. 

"Ik heb geen ambities in een gravelcarrière, dus ik denk dat ik die hier ook gelijk beëindig. Ik ben er niet op voorbereid en ga er niet voor trainen. Ik ga lekker meedoen en leuk op de foto met Alejandro Valverde", zei Van Vleuten nog. 

"Het hoort een beetje bij mijn afscheidstournee. Ik gooide het balletje zelf op en dat werd meteen binnengekopt door de ploeg. Voor ik het wist stond ik ingeschreven. Zeker als het in Italië is, ben ik daar wel voor te vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties