Johan Bruyneel ziet probleem voor fusie: "Anders zal de UCI geen groen licht geven"

Johan Bruyneel ziet probleem voor fusie: "Anders zal de UCI geen groen licht geven"

De mogelijke fusie van Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step maakt heel wat los in de wielerwereld. Johan Bruyneel deelde op sociale media zijn ideeën.

Jumbo-Visma heeft op dit moment 27 renners onder contract staan voor 2024, bij Soudal Quick-Step zijn er dat 23. Dat zou dus al een groot probleem vormen, want een ploeg mag maximaal 30 renners hebben. "Als de fusie daadwerkelijk doorgaat, komt niemand met een geldig contract op straat te staan", zegt Bruyneel. 

"De ploegen zullen een oplossing moeten vinden. Betaal op zijn minst het resterende deel van hun contract en zoek een andere ploeg die zonder kosten een renner kan krijgen. Anders zal de UCI geen groen licht geven voor de fusie."

"Ik wil er ook nog aan toevoegen dat elke renner die onder contract staat bij het team dat verdwijnt of haar WorldTour-licentie verkoopt, en geen deel wil zijn van deze fusie, vrij is om naar een andere ploeg te vertrekken. Dat kan hun huidige team dat niet voorkomen, omdat de ploeg waarmee de renner een contract heeft, ophoudt te bestaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties