José De Cauwer maakt duidelijke balans op van seizoen Wout van Aert én komt nog eens terug op Gent-Wevelgem

José De Cauwer maakt duidelijke balans op van seizoen Wout van Aert én komt nog eens terug op Gent-Wevelgem
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert heeft voor de zoveelste keer zilver gepakt op een groot kampioenschap. José De Cauwer maakt de balans op van zijn seizoen.

Wout van Aert rijdt in oktober nog enkele koersen in Italië met de Coppa Bernocchi (2/10), Tre Valli Varesine (3/10) en Gran Piemonte (5/10). Maar de grootste doelen van het jaar liggen na het EK toch achter de rug. 

Van Aert reed opnieuw bijzonder sterk in de grootste eendagskoersen en won ook de E3 Saxo Classic. In Milaan-Sanremo (3de), Gent-Wevelgem (2de), de Ronde van Vlaanderen (4de), Parijs-Roubaix (3de), het WK (2de) en het EK (2de). 

Kers op de taart

Van Aert won wel de E3 Saxo Classic, het BK tijdrijden en een rit en het eindklassement in de Ronde van Groot-Brittannië. José De Cauwer vat het seizoen van Van Aert dan ook als volgt samen. "Goed, maar voor hem geen puntjes op de i. Een hele grote taart met misschien een beetje te weinig krenten in", zei hij bij Sporza. 

De Cauwer refereerde ook nog eens naar het weggeven van Gent-Wevelgem aan Wout van Aert aan Christophe Laporte. "Dat zou ik sowieso niet doen, daar heb ik het al meermaals over gehad", zei De Cauwer nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties