Mathieu van der Poel leert belangrijke les op Olympische testevent: "Anders ga ik volgend jaar niet winnen"

Mathieu van der Poel leert belangrijke les op Olympische testevent: "Anders ga ik volgend jaar niet winnen"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel speelde geen echte rol van betekenis op het Olympische testevent in Parijs. Hij werd 28ste en ziet dat er nog werk aan de winkel is.

Van der Poel zakte vooral af naar Parijs om het parcours al een eerste keer te verkennen. Hij werd uiteindelijk 28ste. "Ik heb me wel vermaakt, maar het werd me wel duidelijk dat ik geen interval heb gedaan de laatste tijd", zei hij achteraf bij AD.

De Nederlander moest door zijn lage plek op de MTB-ranking op de 43ste en laatste plaats starten. "Ik ben niet supersnel gestart, omdat ik mezelf niet wilde opblazen. Na een inhaalrace moest ik wel weer een paar tandjes terugschakelen. Mijn conditie is na een lang seizoen niet meer zo goed en op de mountainbike kun je dat niet verbergen."

Maar toch neemt Van der Poel waardevolle lessen mee naar huis. "Ik weet ook dat ik volgend jaar echt wedstrijden op de mountainbike zal moeten rijden voor een betere startplek. Anders ga ik volgend jaar niet winnen. Ik wilde er sowieso al twee rijden na het voorjaar. Maar daar zullen er nog wel een paar bij moeten. We gaan de komende weken puzzelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties