Johan Vansummeren benoemt groot probleem voor fusie: "Hoe je het ook draait of keert"

Johan Vansummeren benoemt groot probleem voor fusie: "Hoe je het ook draait of keert"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De mogelijke fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step blijft voor beroering zorgen in de wielerwereld. Johan Vansummeren ziet er wel graten in.

"Patrick Lefevere heeft inmiddels 68 lentes op zijn paspoort staan, dus ik begrijp wel dat hij stilaan minder stress in zijn leven wil toelaten", zegt Vansummeren bij Het Belang van Limburg. 

"Als Bakala en Lefevere een goede deal kunnen bekomen en flink kunnen cashen, dan zie ik de fusie wel rondkomen", zegt Vansummeren nog. De voormalige winnaar van Parijs-Roubaix denkt dat Lefevere de top wil bereiken en dat is tegenwoordig Jumbo-Visma. 

Problemen

Al ziet Vansummeren net als heel wat anderen ook nog wat problemen voor een mogelijke fusie. De 27 renners van Jumbo-Visma en de 23 van Soudal Quick-Step zijn moeilijk te combineren voor een fusie in 2024. 

Vansummeren ziet ook een clash tussen de stijl van Jumbo-Visma en die van Soudal Quick-Step en Patrick Lefevere. "Hoe je het ook draait of keert: de transfermarkt wordt helemaal ontregeld want eigenlijk komt het erop neer dat één van de twee ploegen ophoudt te bestaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties