Sven Nys waarschuwt zijn zoon Thibau: "Het houdt ergens op"

Sven Nys waarschuwt zijn zoon Thibau: "Het houdt ergens op"
Foto: © photonews

Thibau Nys heeft er zijn eerste seizoen op de weg opzitten. De focus gaat nu alweer naar de cross, maar vader Sven Nys wil toch voorzichtig blijven.

Thibau Nys reed dit jaar bij Lidl-Trek zijn eerste seizoen op de weg bij profs. Door het veldrijden begon Nys pas half maart aan zijn wegseizoen, maar toch heeft hij een half jaar later 40 koersdagen op de teller staan. 

Nys jr. begint in Beringen al aan zijn veldritseizoen, een maand na zijn laatste wegkoers. Ook in het veld rijdt hij dit jaar alleen bij de profs. Al waarschuwt vader Sven Nys voor het feit dat zijn zoon evenwicht moet vinden. 

Elk weekend crossen

Want Nys reed dit jaar 6 rittenkoersen en dat heeft volgens vader Nys energie gekost. En dat heeft zijn gevolgen in het veldrijden. "Hij zal elk weekend aanwezig zijn, maar je kan niet altijd dubbelen. Het houdt ergens op", zegt hij bij Sporza. 

"Hij moet mentaal en fysiek rust krijgen, want het volgende wegseizoen komt er ook snel aan", stelt vader Nys nog. "Maar Thibau is ambitieus en hij voelt zich nog meer crosser dan wegrenner."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties