Naast de mogelijke fusie: nog verschillende renners einde contract bij Soudal Quick-Step

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Naast de mogelijke fusie: nog verschillende renners einde contract bij Soudal Quick-Step
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door een mogelijke fusie van Soudal Quick-Step met Jumbo-Visma gaat veel aandacht daar naartoe, maar er zijn ook nog enkele renners die einde contract zijn. De meesten lijken al een nieuwe contract te hebben, maar officieel is het nog niet. Een overzicht.

Zo is er Tim Declercq. Na 7 seizoenen verlaat hij Soudal Quick-Step. Hij gaat wellicht naar het ambitieuze Lidl-Trek dat zijn voorjaarskern verder wil versterken. Officieel is de overgang nog niet. 

Soudal Quick-Step neemt ook afscheid van voorjaarsrenner Florian Sénéchal. Na 6 seizoenen komt er zo een einde aan de samenwerking tussen de Fransman en Soudal Quick-Step. Hij liet aan Franse media al weten dat hij een nieuw team heeft, maar wil nog niet zeggen welk team. 

Daarnaast is er ook Stan Van Tricht. Hij reed de voorbije 3 seizoenen voor het team, maar voor hem is er geen plaats meer. Wellicht wordt Alpecin-Deceuninck zijn nieuwe team. 

Ook Rémi Cavagna vertrekt na 7 seizoenen bij Soudal Quick-Step en een jaar bij opleidingsploeg Klein Constantia. Hij vond dat het voor iets anders tijd was, en de Fransman wordt vooral aan Movistar gelinkt. 

De topsprinters zullen het vanaf 2024 zonder Michael Morkov moeten doen. Hij verlaat het team na 6 seizoenen en gaat wellicht naar Astana om in de Tour Mark Cavendish te helpen, zodat hij qua ritzeges Eddy Merckx achter zich kan laten. 

Ten slotte zijn er nog Bert Van Lerberghe en James Knox die nog einde contract zijn. Die werden nog niet aan een ander team gelinkt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties