'Slechts beperkt aantal renners van Soudal Quick-Step kan mee naar nieuwe ploeg, Merlier moet vrezen'

'Slechts beperkt aantal renners van Soudal Quick-Step kan mee naar nieuwe ploeg, Merlier moet vrezen'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Achter de schermen wordt er stevig gewerkt aan de nieuwe fusieploeg van Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma. En die lijkt vooral voor de renners van Soudal Quick-Step slecht uit te draaien.

Achter de scherm wordt er hard gewerkt aan de fusieploeg. Volgens Patrick Lefevere moet tegen maandag duidelijk zijn of de fusie effectief zal doorgaan. Al lijkt het in het geval van Soudal Quick-Step eerder om een overname te gaan. 

Want volgens GCN zou de nieuwe ploeg maar slechts uit vijf tot zeven renners van het huidige Soudal Quick-Step bestaan. Het huidige Jumbo-Visma lijkt vooral geïnteresseerd in Remco Evenepoel en wellicht enkele van zijn helpers. 

Soudal Quick-Step heeft op dit moment 23 renners onder contract staan voor 2024. Als er slechts zeven renners mee kunnen naar de nieuwe ploeg, zou dat nog altijd slecht nieuws betekenen voor 17 andere renners. 

Slecht nieuws voor Merlier?

Volgens GCN zou de nieuwe fusieploeg ook geen drie sprinters willen. Voor Olav Kooij (Jumbo-Visma), Luke Lamperti en Tim Merlier (Soudal Quick-Step) zou er dus slecht nieuws kunnen komen. Merlier wordt volgende maand 31 en zou dus zijn leeftijd tegen hebben, ondanks elf zeges dit seizoen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties