🎥 Wout van Aert boekt deugddoende zege in Coppa Bernocchi na strijd tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step

🎥 Wout van Aert boekt deugddoende zege in Coppa Bernocchi na strijd tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step
Foto: © photonews

In de Italiaanse najaarsklassieker Coppa Bernocchi heeft Wout van Aert een deugddoende zege gepakt. Hij klopte in de sprint de Italianen Albanese en Bagioli.

De 104de Coppa Bernocchi begon in Parabiago, de renners moesten daarna 185 kilometer afleggen richting Legnano. Onderweg moest zeven keer de Piccolo Stelvio (1.5 km aan 6.7%) worden beklommen, de top van de laatste beklimming lag op iets meer dan 30 kilometer van de streep. 

Op die laatste beklimming legde Jan Tratnik (Jumbo-Visma) een verschroeiend tempo op, slechts een tiental renners konden hem volgen. Daarbij zijn ploegmaats Wout van Aert en Tiesj Benoot, maar ook drie renners van Soudal Quick-Step met Julian Alaphilippe

De tweevoudige wereldkampioen probeerde in het slot nog weg te rijden, maar Tratnik haalde hem snel terug. Benoot zette zich als lead-out op kop in de laatste kilometer voor Van Aert.

Van Anert begon zijn sprint van ver, maar de marge op Albanese en Masnada was groot genoeg om al vroeg zijn handen in de lucht te gooien. Met zijn vijfde overwinning van het seizoen spoelt Van Aert het EK zilver toch een beetje door. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties