Remco Evenepoel laat fusiegeruchten niet aan zijn hart komen en maakt stevig indruk

Remco Evenepoel laat fusiegeruchten niet aan zijn hart komen en maakt stevig indruk
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel heeft sinds het einde van de Vuelta op 17 september geen wedstrijden meer gereden. En dat doet hij ook niet meer voor de Ronde van Lombardije van zaterdag.

Terwijl heel wat renners deze week nog wedstrijden rijden in Italië zoals Tre Valli Varesine of Gran Piemonte, kiest Remco Evenepoel ervoor om zich met trainingen voor te bereiden op de Ronde van Lombardije. 

Zondag begon Evenepoel aan die voorbereiding met een monstertraining van zo'n 250 kilometer en iets meer dan 2000 hoogtemeters in de Vlaamse Ardennen. 'Project Lombardije' was de veelzeggende naam die Evenepoel aan het ritje gaf. 

Maandag haalde Evenepoel zijn tijdritfiets en regenboogtrui weer boven voor een recuperatierit van zo'n 40 kilometer. Met een gemiddelde van iets meer dan 38 kilometer per uur was het toch een stevige training voor de wereldkampioen. 

De week na de Ronde van Lombardije trekt Evenepoel namelijk nog naar Frankrijk voor de Chrono des Nations, een tijdrit van zo'n 45 kilometer. Daar zal onder meer Europees kampioen Joshua Tarling een grote uitdager worden. 

 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties