De UCI komt met statement naar buiten en verstuurt zeer helder signaal over fusie Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step

De UCI komt met statement naar buiten en verstuurt zeer helder signaal over fusie Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step
Foto: © photonews

De UCI zou eerder al op de hoogte gesteld zijn van de mogelijke fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step. Het orgaan dat waakt over het hoogste niveau van het profwielrennen heeft nu voor het eerst gereageerd.

Het doet dat naar aanleiding van de berichten die in de media blijven circuleren. De UCI wijst erop dat een fusie in regel moet zijn met de procedures die het voorop stelt, om de contractuele verplichtingen aan alle personeelsleden te laten nakomen. 

De UCI verduidelijkt ook nog eens dat alle profploegen elk jaar zich via een procedure moeten registreren en die omvat een controle inzake administratieve, financiële en ethische criteria. Belangrijke wijzigingen in de situatie van een ploeg moeten tijdens de registratieprocedure aangegeven worden, zodat die geëvalueerd kunnen worden.

JUMBO-VISMA EN WOLFPACK HEBBEN TOT 19/10

Concreet komt het erop neer dat de UCI op 19 oktober een lijst zal verspreiden met daarop de ploegen die aan alle voorwaarden voldaan hebben. Uiterlijk op die datum moeten Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step hun zaken dus op orde hebben. In het verdere verloop van de registratieprocedure zal de UCI geen verdere verklaringen geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties