'Vertrek trainer Wout van Aert is meer dan enkel voor Roglic: Opvallende Belgische link'

'Vertrek trainer Wout van Aert is meer dan enkel voor Roglic:  Opvallende Belgische link'
Foto: © photonews

Primoz Roglic liet afgelopen weekend weten dat zijn verhaal bij Jumbo Visma er na dit jaar op zit, ook al had hij nog een contract voor de komende twee seizoenen bij de Nederlandse wielerploeg.

En daar blijft het niet bij. Vanmorgen raakte bekend dat Wout van Aert mogelijk trainer Marc Lamberts verliest omdat hij Primoz Roglic zal volgen richting BORA-hansgrohe.

Al is het vertrek naar de Duitse ploeg nog niet officieel. Dat wil Roglic pas komend weekend doen, na de Ronde van Lombardije. Al draait het vertrek van Marc Lamberts volgens Het Laatste Nieuws niet alleen maar rond het feit dat Primoz Roglic andere oorden zou opzoeken.

Cian Uijtdebroeks rijdt voor BORA-hansgrohe en vooraleer hij deel van een WorldTour-ploeg uitmaakte werd hij als junior begeleid door Lamberts.

Onze landgenoot, die vorige maand achtste werd in de Vuelta in zijn eerste deelname aan een eerste grote ronde, ziet de komst van zijn ex-trainer helemaal zitten.

Lamberts zou het perfecte middel zijn om Uijtdebroeks naar een volgende level te brengen, zo klinkt het. De trainer zelf wil niet reageren op een mogelijke overgang. Hij heeft nog vier jaar te gaan vooraleer hij op pensioen gaat, maar is klaar voor een nieuwe uitdaging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties