Denise Betsema moet meteen grote tegenslag verwerken voor start van nieuw veldritseizoen

Denise Betsema moet meteen grote tegenslag verwerken voor start van nieuw veldritseizoen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse Denise Betsema moet al meteen haar start van het veldritseizoen uitstellen. Door een val op training heeft ze zich niet goed kunnen voorbereiden.

Betsema viel enkele weken geleden op training in haar woonplaats Texel. "Het was een flinke klap", stelt Betsema. "Breuken liep ik gelukkig niet op, wel kneuzingen en open wonden die moesten gehecht worden. Mijn been bleef zo lang opgezet dat ik drie weken training moest schrappen."

"Gelukkig begint het veldritseizoen dit jaar wat later. Zo heb ik iets meer tijd gehad om me voor te bereiden. Momenteel speelt de pijn nog steeds een beetje op na mijn trainingen. Maar zodra ik terugkeer in competitie, hoop ik dat weer aan honderd procent te kunnen doen."

Overijse eerste echte afspraak

Betsema schrapt wel de cross van dit weekend in Beringen en geeft ook forfait voor de eerste manche van de Wereldbeker in het Amerikaanse Waterloo van volgend weekend. "Maar door de lange reis naar de VS te schrappen, win ik extra trainingsdagen."

"In het weekend van Waterloo rijd ik in eigen land wel in Oisterwijk. Een goeie test voor het materiaal en voor mijn lichaam, een week voor ik in Overijse (22 oktober) mijn eerste grote cross rijd", stelt Betsema nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties