Johan Bruyneel is het zeker: "Dat speelt een cruciale rol in de overstap van Evenepoel"

Johan Bruyneel is het zeker: "Dat speelt een cruciale rol in de overstap van Evenepoel"

Trekt Remco Evenepoel naar de nieuwe fusieploeg? Johan Bruyneel denkt alleszins van wel en weet ook waarom.

"Het vertrek van Primoz Roglic doet vermoeden dat Evenepoel binnenkort de overstap zal maken naar het nieuwe team Visma-Soudal", zegt Bruyneel bij de podcast The Move+. Want door de overstap van Soudal zal Lefevere wellicht geen geld meer hebben om Evenepoel te houden, stelt Bruyneel.

"Ik denk dat fietsenfabrikant Specialized een cruciale rol speelt in de overstap van Evenepoel, aangezien hij een persoonlijk contract met hen heeft afgesloten. Daardoor lijkt het waarschijnlijk dat Specialized zich zal aansluiten bij het team van Plugge", denkt Bruyneel. 

Match met Plugge

Bruyneel denkt wel dat de match tussen Evenepoel en Plugge er kan zijn. "Vanuit sportief perspectief is het de perfecte stap voor Evenepoel. Zijn vader benadrukte eerder al dat Evenepoel een betere omgeving nodig heeft om zijn doelstellingen te behalen." 

"Jumbo-Visma biedt precies die omgeving", stelt Bruyneel nog. "Het is de ultieme referentie in de hedendaagse wielersport. Zeker met het vertrek van Primoz Roglic zullen alle kansen zich openen voor Evenepoel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties