Karl Vannieuwkerke heeft duidelijke boodschap voor Richard Plugge

Karl Vannieuwkerke heeft duidelijke boodschap voor Richard Plugge
Foto: © photonews

De fusie tussen Soudal-QuickStep en Jumbo Visma blijft de wielerwereld beroeren. Ook Karl Vannieuwkerke doet er zijn zegje over.

Het mogelijke fusieverhaal tussen Soudal-QuickStep en Jumbo Visma was ook voor Karl Vannieuwkerke iets waar hij nogal van schrok. Vooral ook voor de zware gevolgen die het heeft voor een groot deel van de renners en het personeel.

“Duidelijkheid is waar alle betrokkenen nood aan en recht op hebben. De onmacht en onwetendheid van tientallen renners en mensen binnen de Soudal-QuickStepploeg knagen aan mensen en houden hele gezinnen gegijzeld”, schrijft hij in de Krant van West-Vlaanderen.

Vannieuwkerke vindt dat de communicatie en de timing van dit verhaal grondig verkeerd zit. “De manier waarop de fusieplannen worden ontrold wekt vragen op en getuigt van een gebrek aan empathisch vermogen van alle partijen aan de tafel van wat een megaproject moet worden, Richard”, richt hij zich tot de CEO van Jumbo Visma.

Vannieuwkerke probeert toch met een positieve noot te eindigen. “Ik sprak deze week met een paar renners: Wij weten gewoon van niets. Echt van niets. Een beetje ironisch als een medium als Amazon in de strijd wordt gegooid. Vind je zelf niet, Richard? Voor de rest niets dan lof voor wat je de wielersport de voorbije jaren hebt bijgebracht”, klinkt het nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties