Tadej Pogacar doet wenkbrauwen fronsen met opvallende uitspraak over Jumbo-Visma

Tadej Pogacar doet wenkbrauwen fronsen met opvallende uitspraak over Jumbo-Visma
Foto: © photonews

Voor Tadej Pogacar en UAE Team Emirates staat er zaterdag meer dan alleen de overwinning in de Ronde van Lombardije op het spel. De ploeg heeft ook nog een ander doel.

Voor Pogacar staat er zaterdag meer op het spel dan de overwinning. "We willen dit seizoen afsluiten als de nummer één team op de UCI-ranking." De ploeg van Pogacar heeft op dit moment een voorsprong van zo'n 360 punten op Jumbo-Visma.

Hoewel die eerste plaats op de UCI-ranking voor UAE Team Emirates en zijn sponsors misschien belangrijk is, veel waarde wordt er daarbuiten niet aan gehecht. Voor Jumbo-Visma is dat bijvoorbeeld geen doel op zich. 

Gelijkaardig seizoen

Qua overwinningen doet UAE Team Emirates het bijvoorbeeld wel minder dan de Nederlandse ploeg. De ploeg van Pogacar heeft dit seizoen 53 overwinningen, Jumbo-Visma heeft er op dit moment 65. Jumbo-Visma won dit jaar de drie grote ronden, UAE bleef met lege handen achter. 

"Jumbo-Visma  heeft misschien meer grote overwinningen dan wij, maar als we het seizoen van Jumbo en dat van ons vergelijken, zijn ze behoorlijk vergelijkbaar", zegt Pogacar toch verrassend. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties