Wout van Aert ziet valkuilen in laatste wegkoers van het jaar: "Dan wordt het moeilijk voor mij"

Wout van Aert ziet valkuilen in laatste wegkoers van het jaar: "Dan wordt het moeilijk voor mij"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert rijdt donderdag met de Gran Piemonte zijn laatste wegkoers van het jaar. En dat wordt geen makkelijke uitdaging.

Na zijn overwinning van maandag in de Coppa Bernocchi sloeg Wout van Aert de Tre Valli Varesine op dinsdag over. Nu staat hij aan de start van de Gran Piemonte, zijn laatste wegwedstrijd van het seizoen. 

Het parcours van de Gran Piemonte is wel wat anders dan de renners gewend zijn. Met slechts 152 kilometer is de wedstrijd vrij kort. De eerste 90 kilometer zijn ook zo goed als vlak, daarna volgen nog vier beklimmingen. Vooral de Alpette (5 km aan 8.8%) op 30 kilometer van de streep zal veel bepalen. 

Opletten voor klimmers

"Het zal geen gemakkelijke koers zijn voor mij", zei Van Aert vooraf bij HLN. "Ik hoop opnieuw te kunnen sprinten voor de overwinning, maar de hellingen zijn langer en zwaarder dan in de Coppa Bernocchi, dus het zal moeilijker zijn om te overleven."

Van Aert zal vooral op zijn hoede moeten zijn voor Simon Yates van Jayco-AlUla en Mikel Landa en Santiago Buitrago van Bahrain-Victorious. "Als zij bergop gaan aanvallen, wordt het moeilijk voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties