BREAKING: 'Fusie tussen Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma wordt begraven'

BREAKING: 'Fusie tussen Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma wordt begraven'
Foto: © photonews

De fusie tussen Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma zou van de baan zijn. Patrick Lefevere en eigenaar Zdenek Bakala zouden toch met elkaar doorgaan.

Volgens Sporza is de fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step nu helemaal van de baan. Amazon zou in de plaats komen van Jumbo als sponsor bij de Nederlandse ploeg. Eigenaar en geldschieter Zdenek Bakala en Patrick Lefevere zouden dan weer doorgaan tot 2025 bij Soudal Quick-Step. 

Vooral de komst van Amazon als sponsor bij de Nederlandse ploeg zou voor problemen gezorgd hebben. Ook doorlopende contracten met andere sponsors zouden voor problemen gezorgd hebben. En dan waren er nog de sportieve problemen. 

Heel wat renners en personeel van Soudal Quick-Step zouden namelijk op straat komen te staan. De UCI legde onlangs ook een eerste deadline op van 18 oktober. Dat bleek onhaalbaar te zijn om de hele fusie of overname nog geregeld te krijgen. 

Toekomst Soudal Quick-Step?

Maar er blijft veel onduidelijkheid over wat dit betekent voor de toekomst van Soudal Quick-Step na 2025. Bakala zou volgens Sporza willen afbouwen, waardoor ook de uitbouw van een rondeploeg rond Remco Evenepoel onmogelijk maakt zonder nieuwe sponsor.

Remco Evenepoel heeft ook nog een contract tot eind 2026 bij Soudal Quick-Step, langer dan de nieuwe overeenkomst tussen Lefevere en Bakala. Het is maar de vraag wat er daarna zal gebeuren met de ploeg of Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties