Paul Herygers waarschuwt Thibau Nys voor nieuwe veldritseizoen: "Dat moet hij niet elke week proberen"

Paul Herygers waarschuwt Thibau Nys voor nieuwe veldritseizoen: "Dat moet hij niet elke week proberen"
Foto: © photonews

Thibau Nys toont zijn wereldtitel in het veld bij beloften dit seizoen niet, hij zal het hele seizoen bij de profs rijden. Wat mogen we van hem verwachten dit seizoen?

Met de cross in Beringen gaat het nieuwe veldritseizoen straks van start. Nog zonder Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock, maar wel al met Thibau Nys. Hij zette dit jaar een paar stappen op de weg en pakte ook al twee profzeges. 

Wat kan hij dit jaar al tonen in het veld? Kan hij al meestrijden met de Grote Drie? Paul Herygers denkt dat het bij de Grote Drie nog niet zal lukken, maar de stap naar Sweeck, Iserbyt en Vanthourenhout moet hij dit jaar toch proberen te zetten, stelt Herygers. 

Niet opbranden

Maar toch waarschuwt Herygers Nys ook dat hij zijn momenten zal moeten kiezen. "Hij moet nog niet elke week willen duelleren met die mannen, zo zou hij zich meteen opbranden. Laat hem nog maar wat groeien", zegt Herygers bij Sporza.  

Toch denkt Herygers dat Nys dat jaar al een paar keer moet kunnen. "Hij gaat op zijn allerbest moeten zijn om ze te verslaan, maar geloof me: dat zal hij met flitsen ook wel zijn", zegt Herygers nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties