Evenepoel heeft prestigieuze prijs opnieuw beet en maakt hattrick compleet, ook Kopecky maakt verwachting waar

Evenepoel heeft prestigieuze prijs opnieuw beet en maakt hattrick compleet, ook Kopecky maakt verwachting waar
Foto: © photonews

De verwachtingen helemaal waarmaken, Remco Evenepoel en Lotte Kopecky kunnen het als geen ander. Zo gebeurde het ook dinsdagavond op het gala in Kruisem: beide toppers gaan met de Kristallen Fiets aan de haal.

Eerst waren de jongsten aan zet. Het was de kranige 89-jarige Rik Van Looy die de eerste prijzen mocht uitreiken. William Junior Lecerf en Julie De Wilde werden verkozen tot beste belofte van het jaar. Lecerf is de winnaar van de Ronde van Lombardije voor beloften, De Wilde pakte brons op het WK tijdrijden bij de dames U23.

De broers Philip en Christoph Roodhooft vielen in de prijzen als de beste ploegleiders van het jaar. Hun Alpecin-Deceuninck beleefde dan ook een absoluut boerenjaar, met de schitterende prestaties van Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel. De Kristallen Zweetdruppel, de prijs voor beste helper, ging naar Nathan Van Hooydonck.

DERDE VOOR EVENEPOEL EN VIERDE VOOR KOPECKY

Inmiddels is hij moeten stoppen met koersen. Het meest emotionele moment van de avond kwam er toen wijlen Tijl De Decker herdacht werd. Het was nadien uitkijken naar de uitkomst bij de elite. Remco Evenepoel won zijn derde Kristallen Fiets, voor Philipsen en Van Aert. Voor Kopecky haalde het bij de dames, voor Ghekiere en Truyen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties