Tim Declercq blikt met gemengde gevoelens terug op tijd bij Quick-Step: "Het team is niet meer hetzelfde"

Arno Van Laethem
| 0 reacties
Tim Declercq blikt met gemengde gevoelens terug op tijd bij Quick-Step: "Het team is niet meer hetzelfde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook officieel: Tim Declercq verlaat Soudal Quick-Step en verdedigt voortaan de kleuren van Lidl-Trek. 'El Tractor' wordt bij Lidl-Trek ploegmaat van onder meer Jasper Stuyven en Thibau Nys en tekende een contract voor twee seizoenen bij de Amerikaanse ploeg.

“We zijn blij Tim Declercq te mogen verwelkomen in ons team”, klonk het onder meer bij Lidl-Trek op hun website. “Zijn opmerkelijke toewijding en uitzonderlijke vaardigheden maken hem tot een prototypische helper.”

Ook Declercq zelf kijkt bijzonder hard uit naar zijn nieuwe avontuur. “Ik denk dat Lidl-Trek een groeiend team is”, zo vertelt de 34-jarige West-Vlaming. “Ze rijden aantrekkelijk en verbeteren elk jaar. Ik ben super enthousiast om me bij hen aan te sluiten."

DUBBEL GEVOEL BIJ DECLERCQ

Met zijn overstap naar Lidl-Trek komt er voor Declercq na zeven seizoenen een einde aan zijn huwelijk met Quick-Step. Declercq was sinds 2017 actief bij de ploeg van Patrick Lefevere en blikt met gemengde gevoelens terug op zijn tijd bij The Wolfpack.

“Natuurlijk zal het heel vreemd zijn om Quick-Step na al die jaren te verlaten. Sommige mensen van de staf en renners zijn na al die tijd echt vrienden geworden, en ik heb geweldige momenten gehad. Aan de andere kant is het team de laatste jaren ook niet meer hetzelfde en kijk ik enorm uit naar een nieuwe uitdaging.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties