Nathan Van Hooydonck spreekt zijn wensen uit over zijn toekomst, met opvallende optie

Nathan Van Hooydonck spreekt zijn wensen uit over zijn toekomst, met opvallende optie
Foto: © photonews

Nathan Van Hooydonck moest onlangs een punt zetten achter zijn wielercarrière. Wat hij nu zal doen, weet hij nog niet zeker.

Van Hooydonck kreeg na zijn hartstilstand een defibrillator ingeplant en moest zijn afscheid aankondigen als profwielrenner. Dinsdag kreeg hij nog de Kristallen Zweetdruppel als beste helper van 2023, meteen een bekroning van zijn carrière. 

Wat Van Hooydonck nu gaat doen, weet hij nog niet. Hij is donderdag 28 geworden en heeft dus nog een heel leven voor zich. Hij hoopt wel in de koers te blijven. "Ik zou het heel jammer vinden, mocht ik van vandaag op morgen mijn ploegmaats, collega’s en vrienden niet meer kunnen zien", zegt hij bij HLN. 

Ook een andere functie bij de ploeg ziet Van Hooydonck wel zitten. "In november hebben ze een teamdag, ik kijk er nu al naar uit om iedereen terug te zien."

Maar het zou ook kunnen dat Van Hooydonck iets totaal anders zal doen. "Ik ben 28 jaar, dat is nog een leeftijd waarmee je op de schoolbanken mag zitten zonder de ouwe van de hoop te zijn", besluit Van Hooydonck nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties