📷 Rui Costa schenkt Intermarché-Circus-Wanty mooi afscheidscadeau, nieuwe ploeg ook bekend

📷 Rui Costa schenkt Intermarché-Circus-Wanty mooi afscheidscadeau, nieuwe ploeg ook bekend
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Portugees Rui Costa (37) heeft de Japan Cup (1.Pro) gewonnen, zijn vijfde zege van het seizoen. Na 134 kilometer versloeg hij Felix Engelhardt en Guillaume Martin in een sprint.

Julian Alaphilippe was bijzonder gretig in het begin van de koers en reed ook lang solo. Maar de tweevoudige wereldkampioen bleek niet sterk genoeg en werd door een elitegroep gegrepen voor de echte finale begon. 

Daarin bleven dus enkel Rui Costa, Felix Engelhardt en Guillaume Martin over. De Portugees klopte zijn medevluchters in de sprint. Maxim Van Gils werd eerste Belg op plek vier. Costa schenkt Intermarché-Circus-Wanty zo nog een mooi afscheidscadeau met zijn vijfde overwinning van het seizoen. 

Nieuwe ploeg

Want na amper één seizoen verlaat Costa de Belgische ploeg alweer. Volgens de manager van Costa speelde vooral de leeftijd van Costa, die op 5 oktober 37 werd, daarin een rol. Wellicht heeft de Belgische ploeg ook niet genoeg geld om de Portugees een loonsverhoging te geven. 

Maar toch blijft Costa ook in 2024 in de WorldTour koersen. Volgens het Deense Elekstra Bladet heeft Costa namelijk een contract getekend bij het Amerikaanse EF Education-EasyPost van Jonathan Vaughters. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties