Stevige kritiek op rol Patrick Evenepoel: "Pa Evenepoel is niet bepaald Einstein, hè"

Stevige kritiek op rol Patrick Evenepoel: "Pa Evenepoel is niet bepaald Einstein, hè"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel blijft na alle commotie dan toch bij Soudal Quick-Step. Maar die commotie kwam er vooral door vader Patrick Evenepoel.

Net voor het WK in Glasgow dropte vader/manager Patrick Evenepoel een bommetje. Hij kon niet verzekeren dat zijn zoon ook volgend jaar nog voor Soudal Quick-Step zou rijden. Er was dan interesse van INEOS Grenadiers. 

"Remco wil graag blijven, maar hij wil nog liever volgend jaar meedoen voor Tourwinst. Om te kunnen strijden tegen Vingegaard en Pogacar moet de ploeg niet één, maar meerdere stappen vooruit zetten", zei Patrick Evenepoel toen bij La Dernière Heure. 

Het sprak niet meteen van vertrouwen uit richting de ploegmaats van Evenepoel. "Maar pa Evenepoel is niet bepaald Einstein, hè", zegt Johan Vansummeren bij Het Belang van Limburg. "Zijn uitlatingen hebben ervoor gezorgd dat er fusiegesprekken zijn opgestart. Eerst met Ineos. Nadien met Jumbo-Visma."

Dat ging dus allemaal niet door en Remco Evenepoel blijft nu toch bij Soudal Quick-Step. Wellicht zal hij enkele brokken moeten lijmen en het beschadigde vertrouwen moeten terugwinnen van zijn ploegmaats. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties