Na Vanmarcke en Van Hooydonck: opnieuw wordt renner tot wielerpensioen gedwongen

Na Vanmarcke en Van Hooydonck: opnieuw wordt renner tot wielerpensioen gedwongen
Foto: © photonews

De Nederlander Welsey Kreder (32) moet een punt zetten achter zijn wielercarrière. Kreder werd eind augustus getroffen door een hartaanval.

In de nacht van 28 op 29 augustus kreeg Kreder een hartaanval, zijn echtgenote en schoonfamilie waren er gelukkig op tijd bij. Kreder werd naar een ziekenhuis in Eindhoven gebracht, waar hij uiteindelijk een week bleef. 

Er werd bij Kreder een ontstoken hartspier en hartzakje vastgesteld. De Nederlander hoopte om nog te herstellen en opnieuw te koersen, maar het medische team van zijn ploeg Cofidis heeft hem dat afgeraden. Kreder zet nu dus een punt achter zijn carrière. 

Vanmarcke en Van Hooydonck

"Het was geen eenvoudige beslissing, maar als ik naar mijn kinderen en familie kijk, weet ik dat ik het goede heb gedaan. Ik heb een mooie loopbaan gehad en wil het positieve onthouden. Ik zal nu tijd doorbrengen met mijn kinderen en vrouw, als gezin."

Kreder is na Sep Vanmarcke en Nathan Van Hhooydonck al de derde renner die in korte tijd een punt moet zetten achter zijn wielercarrière door hartproblemen. Wat de Nederlander nu zal doen, weet hij nog niet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties