Kritiek op Mathieu van der Poel groeit aan: "Ik lees domme reacties"

Kritiek op Mathieu van der Poel groeit aan: "Ik lees domme reacties"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgend jaar worden in Parijs de Olympische Spelen gereden. Mathieu van der Poel wil heel graag meedoen in het mountainbiken.

In Nederland gaan er meer en meer stemmen op dat Mathieu van der Poel het mountainbiken moet laten voor wat het is, maar daar kan bondscoach Gerben de Knegt helemaal niet mee leven.

“Er zijn veel mensen die zijn mountainbike-wedstrijden van de afgelopen jaren niet op waarde kunnen schatten. Hij heeft Wereldbeker-wedstrijden gewonnen, is Europees kampioen geweest, heeft WK-medailles behaald en heeft dus echt wel ervaring op de mountainbike. Ik moet ook niet alles lezen, maar ik lees ook wel eens domme reacties dat hij moet stoppen of zo. Maar ja, als die jongen dat toch leuk vindt…”, vertelt hij aan Indeleiderstrui.

Ook het mountainbiken op zich wordt volgens de bondscoach danig onderschat. “Mondiaal mountainbiken is ook wel echt een heel hoog niveau. Ik durf wel te zeggen dat mountainbiken onderschat is, maar wegwielrennen zeker ook overschat. Als je een goede mountainbiker bent, kun je ook op de weg negen van de tien keer je mannetje staan. Daarom zijn ze ook gewild.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties